17 Oktober 2017

THE MEMORY REMAINS OPENT EN SLUIT AF
Extra show met metalcovers tijdens jubileumeditie

The Memory RemainsThe Memory Remains (NL) opent vrijdag 3 november het Brainstorm Festival en sluit het evenement een dag later ook af. De band covert de betere songs van Iron Maiden, Stryper, Judas Priest en anderen, en dat feest van herkenning vormt op de zaterdagavond ook een mooi slotakkoord van het festival.
1 Oktober 2017

EXPOSITIE VAN FELIPE MACHADO FRANCO
Artworker toont selectie van zijn succesvolle werken

Felipe Machado FrancoEen van de hoogtepunten tijdens de jaarlijkse expositie op het Brainstorm Festival was de komst van Felipe Machado Franco. Deze digital illustrator uit Colombia groeide in de voorbije 15 jaar uit tot een van de meest populaire artworkers. Wij zijn er bijzonder trots op dat Felipe tijdens het 10-jarig bestaan van het Brainstorm Festival wederom bij ons komt exposeren. Hij toont bij ons een selectie van artwork dat hij maakte voor artiesten als Blind Guardian, Theocracy, Iced Earth, Wind Rose en Xandria.


14 Augustus 2017

WITHIN SILENCE PRESENTEERT NIEUW ALBUM
Slowaakse melodieuze band terug naar Brainstorm Fest

Within SilenceEen band die afgelopen jaar veel indruk maakte met hun show tijdens het Brainstorm Festival was Within Silence (SK). De band tourde al eerder door Nederland en zien hun fanschare hier snel groeien. De Slowaken brengen dit najaar een nieuw album uit via Ulterium Records en presenteren dit album bij ons. Within Silence is het Europese antwoord op Theocracy, de Amerikaanse succesvolle melodic metal band die afgelopen jaar het Brainstorm Festival headlinede. Kortom, genoeg reden voor ons om de band opnieuw een podium te bieden. Liefhebbers van melodieuze power-metal weten genoeg: deze show mag je niet missen!


12 Augustus 2017

OPVOLGER VAN EXTOL NAAR BRAINSTORM FEST
Ole Børud presenteert zijn nieuwe band Fleshkiller

FleshkillerFans van Extol opgelet: Fleshkiller (NO/USA) komt vrijdag 3 november naar het Brainstorm Festival! Het gat dat Extol heeft achtergelaten na hun laatste album in 2013 wordt nu ingevuld door Fleshkiller (NO/USA), de nieuwe band van gitarist en composer Ole Børud. Het debuut-album 'Awaken' - dat verschijnt via Indie Recordings - werd tussen 2015 en 2017 geschreven. De herkenbare stijl van Ole Børud, waarbij old school death-metal en melodieuze prog-fusion samengaan, is nadrukkelijk aanwezig. Dus dat wordt genieten met een hoofdletter 'G'. Ook de band waarmee hij Fleshkiller vormt, is er eentje om de vingers bij af te likken. Naast Ole Børud (Extol, Schaliach) betreft het Elisha Mullins (The Burial, A Hill To Die Upon), Ole Vistnes (Shining, Tristania) en Andreas Skorpe Sjøen (Umpfel). Een exclusieve NL-show om niet te missen!


6 Juli 2017

BRAINSTORM VERRAST MET AMERIKAANSE SURPRISE-ACT
Grote verrassing wordt vrijdag 3 november bekend gemaakt

Bij een feestje hoort een verrassing. Daarom wordt aan de line-up van de 10e editie van het Brainstorm Festival een surprise-act uit de Verenigde Staten toegevoegd. Pas op vrijdag 3 november om 16.00 uur brengen wij deze naam naar buiten om de laatste twijfelaars over de streep te trekken. De surprise-act is niet zomaar een bandje. Integendeel, dit betreft een gerenommeerde band welke enkele albums heeft uitgebracht via even gerenommeerde platenlabels. Laat het raden maar beginnen!


28 Juni 2017

METALCORE MET MELODIE TERUG OP DE PLANKEN
Undawn keert terug voor jubileum Brainstorm Festival

UndawnHet is misschien wel de meest sympathieke band van Nederland. Geen wonder dat Undawn (NL) dan ook terugkeert naar het Brainstorm Festival. Na hun wervelende show van afgelopen jaar werden ze door velen betiteld als één van de verrassingen van het festival. Daarom mogen zij op het jubileum van het Brainstorm Festival niet ontbreken! Voor de liefhebbers van metalcore, maar zeker ook niet te versmaden voor wie van een flinke dosis melodie houdt!


26 Juni 2017

'IRON MAIDEN', 'STRYPER', 'JUDAS PRIEST' NAAR BRAINSTORM?
The Memory Remains vertolkt hit na hit na hit

The Memory RemainsHet origineel is voor een festival als Brainstorm niet haalbaar, maar met het vastleggen van The Memory Remains (NL) zijn we toch nog verzekerd van alle grote metalhits. De jaren '80 en '90 herleven met deze uitstekende live-band, die een mooi feest gaat neerzetten op het Brainstorm Festival.
18 Juni 2017

DARK SARAH GROTE VERRASSING OP BRAINSTORM
Heidi Parviainen (ex-Amberian Dawn) terug naar Nederland

Dark SarahDe komst van Dark Sarah (FIN) mag beschouwd worden als een grote verrassing. De band rond ex-Amberian Dawn zangeres Heidi Parviainen was in 2014 te zien op het Metal Female Voices Fest in België, maar daarna bleven de optredens beperkt tot Finland. Extra bijzonder is dat gastzanger JP Leppäluoto (Charon, Poisonblack) meekomt. Dark Sarah is onder liefhebbers van gothic-metal geen onbekende meer. Het uitstekende album 'Behind The Black Veil' werd lyrisch ontvangen, en de hitsingle 'Dance With The Dragon' van het nieuwe album 'The Puzzle' werd al ruim 1,3 miljoen keer bekeken op YouTube. Innerwound Recordings (Pyramaze, Leah, Wind Rose) heeft daarmee een nieuwe succesband in huis.


17 Juni 2017

DEATH THERAPY BRENGT DANSBARE METAL
Derde Amerikaanse band vastgelegd voor Brainstorm

Death TherapyDe voetjes kunnen van de vloer bij de show van Death Therapy (USA). De nieuwe band van Jason Wisdom (ex-Becoming The Archetype) tourt volop in de Verenigde Staten en maakt voor de eerste keer de oversteek naar Europe. Zelf omschrijft de band hun muziek als 'industrial groove metal'. Hoe het ook zij, het debuut-album 'The Storm Before The Calm' (uitgebracht op SolidState Records) is van hoog niveau en levert de Amerikanen terecht een plek op het Brainstorm Festival op.


16 Juni 2017

DWERGEN-METAL VEROVERT BRAINSTORM FESTIVAL
Folk-power metal band Wind Rose debuteert in Nederland

Wind RoseIeder jaar staat er minstens één grote verrassing op de planken van het Brainstorm Festival. Dit jaar is dat zonder twijfel Wind Rose (ITA), de folk-power metal band die dit voorjaar zijn doorbraak beleeft. De band tourde diverse keren door Europa als support van Eluveitie en Ensiferum, maar was niet eerder in Nederland te zien.

Wind Rose staat onder contract bij Innerwound Recordings (Dark Sarah, Leah, Pyramaze), dat onlangs hun derde album 'Stonehymn' met daarop de hitsingle 'To Erebor' uitbracht. Zelf spreekt de band graag van dwarven-metal. Niet voor niets liet de band zich tekstueel inspireren door de dwergen uit 'De Hobbit' van J.R.R. Tolkien. Dit wordt een feest!


15 Juni 2017

SLEEPING ROMANCE TOEGEVOEGD AAN LINE-UP
Italianen keren terug naar begin succesvolle carrière

Sleeping RomanceDe gothic-metal band Sleeping Romance (ITA) is toegevoegd aan de line-up van de 10e editie van het Brainstorm Festival. Twee keer eerder stond de band mainstage, maar ook wist Sleeping Romance akoestisch te overtuigen in de theaterzaal. Het legde de band geen windeieren. Inmiddels geniet de band in Nederland en België een grote reputatie en was de band afgelopen jaar te zien op het female metal event FemME.

De 'early bird actie' is gisteren beëindigd. Vanaf heden gelden de normale prijzen in de voorverkoop. Er zijn zowel vrijdag- als zaterdagtickets verkrijgbaar, evenals het combiticket dat toegang geeft tot beide festivaldagen. Koop hier je tickets. Voor het eerst introduceren we het jongerenticket, waarmee de jeugd voor een scherpe prijs kennis kan maken met het Brainstorm Festival. Vertoon van een ID-bewijs is hiervoor bij de entree verplicht. Ook zijn er nog wat laatste VIP-tickets te verkrijgen. Wil je backstage dineren en tijd doorbrengen met bijvoorbeeld Living Sacrifice of Project 86, sla dan nu toe!


7 Juni 2017

HEADLINERS VOOR BRAINSTORM FEST 2017 BEKEND
Living Sacrifice, Xandria en Project 86 naar Apeldoorn

Het lange wachten is voorbij! Met trots presenteren wij de eerste namen voor de 10e editie van het Brainstorm Festival.

Living SacrificeWij zijn bijzonder blij met de komst van Living Sacrifice (USA). De band begon in de jaren '80 met het spelen van death-metal, maar verlegde hun koers op latere albums meer richting de metalcore. Het leverde onder meer het ijzersterke album 'Reborn' op. En nog steeds brengt de Amerikaanse band nieuw werk uit via Solid State Records. De bandleden zijn door de jaren heen actief geweest in Evanescence, Zao, P.O.D., Soul Embraced en We Are The Fallen. Voor het eerst zet Living Sacrifice voet op Nederlandse bodem, waarmee we een waardige headliner binnen hebben gehaald om ons 10-jarig bestaan te vieren!

XandriaLiefhebbers van het symfonische werk kunnen in hun handjes wrijven met de komst van Xandria (D). Jaarlijks weet het Brainstorm Festival te voorkomen dat het podium een mannenbolwerk is. Zodoende hebben we al artiesten als Ancient Bards, Stream Of Passion en Sleeping Romance mogen ontvangen. Met Xandria halen we een van de grotere bands in het gothic-metal genre in huis. Het nieuwe album 'Theater Of Dimensions' verscheen eerder dit jaar. Naast werk van dit album spelen de Duitsers - met achter de microfoon uiteraard de Nederlandse zangeres Dianne van Giersbergen - ongetwijfeld hun hitsingels 'Valentine' en 'Nightfall'!

Nog zo'n zeer gerespecteerde band: Project 86 (USA) komt ons jubileum meevieren! De heavy rockband rond zanger Andrew Schwab was voor het laatst in 2008 in Nederland te zien. Toen speelde de band mainstage op het Flevo Festival. Dat maakt hun terugkeer op Hollandse bodem extra bijzonder. Eind jaren '90 bracht Tooth & Nail Records de band internationaal onder de aandacht. En met het tweede album 'Drawing Black Lines' wist de band zich definitief te vestigen. Project 86 staat steevast garant voor een gepassioneerde rockshow, dat een breed publiek zal aanspreken. Een terugkeer om niet te mogen missen!

Naast deze drie headliners is voor in de theaterzaal Sea+Air (D/GR) vastgelegd. Het duo zou afgelopen jaar het Brainstorm Festival aandoen, maar moest toen wegens ziekte annuleren. Nu kunnen we alsnog genieten van hun ghost-pop, welke een rustpunt zal vormen tussen al het rock- en metalgeweld.

Vaste bezoekers weten dat het Brainstorm Festival meer heeft te bieden dan muziek alleen. Zo is er ook dit jaar wederom een expositie te bewonderen, kun je op zaterdag de bierproeverij van Tongval doen en koop je de laatste cd's en nieuwe merch op de kleine metalmarkt in de foyer. Het festival wordt wederom gehouden in podium Gigant in Apeldoorn.

Early bird tickets zijn gedurende één week verkrijgbaar voor slechts 30 euro (ex adm. kosten). Deze aanbieding geldt alleen voor weekendtickets. Na deze week gaat de prijs omhoog en zijn er ook dagkaarten verkrijgbaar. Ook zijn er een gelimiteerd aantal VIP-tickets beschikbaar, waarmee je mag dineren, rondhangen en rondkijken met jouw favoriete band! Klik hier voor je tickets!