banner

GIGANT APELDOORN | 1 / 2 NOVEMBER 2024 | ­Facebook | Instagram | youtube  

Alterium, Ecclesia en Ephemeral vastgelegd

De line-up van het komende Brainstorm Festival is uitgebreid met drie hoogstaande namen: ALTERIUM (ITA), ECCLESIA (FR) en EPHEMERAL (DE). Bovendien zijn er vanaf nu ook dagtickets verkrijgbaar.

Met Alterium halen we de opvolger van Kalidia in huis. Na het stoppen van die band besloot zangeres Nicoletta Rosellini niet bij de pakken neer te zitten, maar Alterium te beginnen. De nieuwe Italiaanse band sleepte meteen een platendeal bij AFM Records binnen, en op hun debuut ‘Of War And Flames’ prijken meteen vier potentiële hitsingles. Dit is power-metal van hoog niveau!

Iets heel anders brengt Ecclesia naar het Brainstorm Festival. De Fransen zijn overduidelijk visueel geïnspireerd door Ghost en Batuskha, maar muzikaal leunen ze op Candlemass en Black Sabbath. In rode monnikspijen en met gouden maskers op bindt Ecclesia de strijdt aan met alles en iedereen die het koninkrijk van God in de weg staat. Of zoals de band zelf zegt: ,,Now confess your sins!’’

Nog zo’n bijzondere actie: Ephemeral. Het Duitse dark-folk-project van Ella Zlotos, Nik Jira en Patrick Maiwald was tot dusverre vooral in prachtige kerkgebouwen te zien. Op het Brainstorm Festival is de band zowel op vrijdag als op zaterdag te zien in onze theaterzaal. Reken op sfeervolle folk, prog, post-rock en ruimte voor improvisaties. Zoals gezegd: dit wordt bijzonder!

Eerder werden Evergrey en Theocracy reeds vastgelegd voor het Brainstorm Festival, dat op vrijdag 1 en zaterdag 2 november wordt gehouden in Podium Gigant in Apeldoorn. Naast optredens op onze mainstage zijn er bijzondere shows te zien in onze theaterzaal. Het festival biedt verder ruimte aan expositie, een metalmarkt, clinics, interviews en meet&greets.

Tickets kun je hier bestellen!

Alterium Ecclesia ephemeral