banner

GIGANT APELDOORN | 1 / 2 NOVEMBER 2024 | ­Facebook | Instagram | youtube  

Serenity naar Brainstorm Festival

Met Serenity haalt het Brainstorm Festival opnieuw een mooie naam binnen. Het gezelschap uit Oostenrijk staat zaterdag 4 november op het podium. Naast genieten van de muziek is dit een uitgelezen kans om wat geschiedenisles bij te spijkeren.

Want de historie staat centraal bij Serenity, dat zingt over vervlogen tijden. Niet verwonderlijk, want zanger Georg Neuhauser is in het dagelijks leven geschiedenisdocent. Alleen krijgen zijn leerlingen de lessen niet zo mooi verpakt. Serenity is namelijk één van de betere symphonic power-metal bands in Europa en is door de jaren heen uitgegroeid tot een publiekslieveling in de metalscene.

Eerder legden wij Extol (progressive death-metal) en Xandria (symphonic metal) vast voor de 16de editie van het Brainstorm Festival, dat op vrijdag 3 en zaterdag 4 november wordt gehouden in Podium Gigant in Apeldoorn. Naast concerten op de mainstage is er een theaterzaal voor (unplugged) shows en interviews. Het festival biedt verder een expositie, een bier-proeverij en een kleine cd-markt aan, voor de ultieme festivalbeleving.

Serenity