Auto

De beste plek om je auto te parkeren is op de parkeerplaats Q-park Museum-Centrum (600 plaatsen). Dagtickets zijn beschikbaar voor 10 euro. Loop bij het verlaten van de parkeergarage rechtdoor. Ga bij de T-kruising rechtsaf. Na 50 meter vindt je podium Gigant aan je rechterhand.
Gratis parkeren is mogelijk aan de Loolaan, op slechts 6 minuten lopen van podium Gigant.

Komende uit de richting Deventer / Enschede / Osnabrück:
Verlaat de snelweg A1/E30 bij afrit 21 en volg de borden richting Apeldoorn. Rijd rechtdoor tot aan de Deventerstraat. Blijf rechtdoor rijden tot aan de verkeerslichten bij de kruising van de Deventerstraat met de Regentesselaan/Stationsstraat. Deze kruising is te herkennen aan het stadhuis, het grote witte gebouw aan de linkerkant tegenover de kruising. Sla rechtsaf de Regentesselaan in. Rijd verder tot de Canadalaan en sla linksaf (4e weg), volg de borden 'doorgaand verkeer'. Aan het einde van de Canadalaan ga je bij de eerste stoplichten naar links, bij de tweede stoplichten sla je linksaf. Je rijdt nu op de Vosselmanstraat. Na 300 meter zie je aan je linkerzijde parkeergarage Q-park.

Komende uit de richting Amersfoort / Amsterdam / Utrecht:
Verlaat de snelweg A1/E30 bij afrit 19 Apeldoorn/Hoenderloo en volg de borden richting Apeldoorn tot aan de Europalaan. Deze weg volgen tot in het centrum. Bij het derde stoplicht sla je linksaf en rij je onder het spoorwegviaduct door (Koning Stadhouderlaan). Na het tweede stoplicht ga je bij de T-kruising rechtsaf de Vosselmanstraat in. Neem de eerste weg naar links en daar vindt je parkeergarage Q-park.

Komende uit de richting Arnhem / Nijmegen / Oberhausen:
Verlaat de snelweg A50 bij afslag 22 Beekbergen op de Arnhemseweg. Rijd rechtdoor Apeldoorn in. Volg de weg tot aan het spoorwegviaduct (Koning Stadhouderlaan). Na het tweede stoplicht ga je bij de T-kruising rechtsaf de Vosselmanstraat in. Neem de eerste weg naar links en daar vindt u parkeergarage Q-park.

Komende uit de richting Zwolle / Groningen / Leeuwarden:
Verlaat de snelweg A50 bij afslag 25 Apeldoorn-Noord. Rij zo door tot je in Apeldoorn bent. Bij het tweede stoplicht ga je rechtsaf (Edisonlaan). Sla vervolgens bij het 4e stoplicht linksaf (Zwolseweg). Bij het tweede stoplicht ga je linksaf (Loolaan) en volg je deze weg tot aan de 'grote kerk'. Bij het stoplicht rechtdoor, de Vosselmanstraat in. Na 300 meter zie je aan je linkerzijde parkeergarage Q-park.

Trein

Het Centraal Station in Apeldoorn heeft directe verbindingen met enkele van de belangrijkste treinstations van Nederland. Vanuit steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Ede, Enschede, Zwolle en Arnhem kun je gemakkelijk met de trein naar Apeldoorn.

Belangrijk voor onze internationale gasten: Centraal Station heeft een directe verbinding met Schiphol (Amsterdam). Elk uur vertrekt er een trein richting Hilversum / Apeldoorn. Op deze manier is het slechts 1 uur en 18 minuten rijden naar Apeldoorn. Kijk voor exacte tijden en routes bij NS. Website: www.ns.nl

Apeldoorn is ook verbonden met internationale treinstations. Je kunt de stad bereiken vanuit Osnabrück, Hannover, Berlijn en meer steden in Duitsland. Zelfs Szczecin in Polen is verbonden. Bezoekers uit België kunnen met de trein van Luik-Guillemins naar Maastricht en vervolgens naar Apeldoorn.
Voor informatie zie: www.ns.nl

Interessant is ook om met de (nacht)trein naar het Centraal Station van Arnhem of Utrecht te komen en van daaruit de trein naar Apeldoorn te nemen. Citynightline-verbindingen zijn beschikbaar vanuit Kopenhagen (DK), Milaan (I), Munchen (D), Praag (CZ), Wenen (AU), Zürich (CH) en alle belangrijke tussenliggende treinstations, zoals Basel (CH), Stuttgart (D), Neu-Münster (D), Dresden (D), Berlijn (D) en Frankfurt (D). Voor informatie zie: www.citynightline.de


Lopen vanaf Centraal Station Apeldoorn:

Vanaf het Centraal Station in Apeldoorn is het slechts tien minuten lopen naar podium Gigant. Bij het verlaten van het treinstation loop je de Stationsstraat in. Volg deze weg tot aan de winkelstraat Hoofdstraat. Loop deze weg in en ga bij de 4e weg linksaf de Van Kinsbergenstraat in. Aan het einde van deze straat ga jerechtsaf, de Nieuwstraat in. Na 50 meter ligt podium Gigant aan je linkerzijde.

Je kunt ook de bus nemen vanaf het centraal station. Bussen 2 en 6 rijden naar de Nieuwstraat (halte Bibliotheek). Deze halte ligt op slechts 20 meter afstand van podium Gigant.

(Nacht) bus

Eurolines biedt (nacht)bussen aan vanuit heel Europa (o.a. Finland, Zweden, Noorwegen, UK, Italië en Zwitserland) naar de centraal gelegen stations van Arnhem, Utrecht en Amsterdam. Vanaf hier is het gemakkelijk om de trein naar Apeldoorn te nemen. Kijk op uw lokale website van Eurolines voor de beste route: www.eurolines.com

Vliegtuig

Je kunt met het vliegtuig naar verschillende steden in Nederland vliegen. De grootste luchthaven is Schiphol (Amsterdam). Maar ook internationale vluchten zijn beschikbaar naar Rotterdam Airport en Eindhoven Airport. Voor treinverbindingen van deze luchthavens naar Apeldoorn check: www.ns.nl. Opgelet: alleen Schiphol - Amsterdam heeft een treinstation. Vanaf de andere luchthavens moet je de bus nemen naar het dichtstbijzijnde treinstation.

Een interessante optie is luchthaven Weeze (in de buurt van Düsseldorf) in Duitsland. Ze hebben veel goedkope verbindingen met grotere steden in Europa. Ze hebben een busverbinding naar Nijmegen (NL) en Utrecht (NL), vanwaar je de trein naar Apeldoorn kunt nemen.

Als je het niet erg vindt om enkele uren met de bus en/of trein te reizen, kun je ook de vluchten naar Maastricht-Aachen (Zuid-Holland), Düsseldorf Airport (D) en Bremen Airport (D) bekijken.

Hier een lijst met de luchthavens, de belangrijkste steden waarmee ze verbindingen hebben en hun websites voor meer informatie:

Schiphol Amsterdam:
Verbindingen met alle landen in de wereld, inclusief Duitsland, Zwitserland, België, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Engeland, Tsjechië, Hongarije, Italië, Brazilië en de VS.
Website: www.schiphol.nl
De trein naar Apeldoorn neemt 1 uur en 18 minuten in beslag en vertrekt overdag om de 30 minuten.

Eindhoven Airport:
Hamburg (D), Londen (UK), Stockholm (S), Parijs (F), Milaan (I), Boedapest (HU) en meer...
Website: www.eindhovenairport.nl
De trein naar Apeldoorn neemt 1 uur en 51 minuten in beslag en vertrekt overdag om de 30 minuten. Let op dat je eerst de bus naar het centraal station van Eindhoven moet nemen.

Düsseldorf-Weeze (Germany):
London (UK), Glasgow (UK), Stockholm (S), Växjö (S), Milan (I), Venetia (I) en meer...
Website: www.airport-weeze.de
De bus naar Nijmegen duurt 1 uur, naar Utrecht 2 uur. Neem de bus niet naar Arnhem, want het is 30 minuten lopen van het eindpunt naar het dichtstbijzijnde treinstation! Wij adviseren om de bus in ieder geval naar Nijmegen te reserveren. U kunt links vinden naar het busbedrijf via de website van de luchthaven. De trein van Nijmegen naar Apeldoorn neemt 1 uur in beslag en vertrekt overdag om de 30 minuten. De trein van het Centraal Station Utrecht naar Apeldoorn neemt 46 minuten in beslag en vertrekt overdag om de 30 minuten.

Rotterdam Airport:
Hamburg (D), Genève (CH), London (UK), Manchester (UK), Paris (F) en meer...
Website: www.rotterdam-airport.nl
De trein naar Apeldoorn neemt 1 uur en 34 minuten in beslag en vertrekt overdag om de 30 minuten. Let op dat je eerst de bus naar het centraal station van Rotterdam moet nemen.

Maastricht-Aachen:
Brussels (B), Zurich (CH), Oslo (N), London (UK), Bordeaux (F) en meer...
Website: www.maa.nl
De trein naar Apeldoorn neemt 3 uur en 10 minuten in beslag en vertrekt overdag om de 30 minuten. Let op dat je eerst de bus naar het centraal station van Maastricht moet nemen.

Dusseldorf Airport:
Verbindingen met de meeste landen in de wereld, waaronder Zwitserland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland, Engeland, Tsjechië, Hongarije, Spanje en de VS.
Website: www.dus-int.de
De trein naar Apeldoorn neemt 4 tot 4,5 uur in beslag; er zijn 6 ritten per dag.

Bremen Airport:
Hamburg (D), Zurich (CH), Copenhagen (DK), Oslo (N), Stockholm (S), Tampere (FIN) en meer...
Website: www.airport-bremen.de
De trein naar Apeldoorn neemt 3 uur en 42 minuten in beslag en vertrekt elk uur (overdag). Let op dat je eerst de tram moet nemen naar het centraal station van Bremen.

Munster/Osnabruck airport:
Berlin (D), Zurich (CH), Copenhagen (DK), Wien (A), Göteborg (S), Helsinki (FIN) en meer...
Website: www.fmo.de
De trein naar Apeldoorn neemt 2 uur en 18 minuten in beslag en vertrekt overdag elk uur. Let op dat je eerst de bus naar Munster (west) centraal station moet nemen.

Dortmund airport:
Berlin (D), Zurich (CH), Copenhagen (DK), Wien (A), Goteborg (S), Helsinki (FIN) en meer...
Website: www.flughafen-dortmund.de
De trein naar Apeldoorn neemt 3 tot 3,5 uur in beslag en vertrekt elk uur. Let op dat je eerst de bus naar het centraal station van Dortmund moet nemen.